Balık Kepekleme

Bursa, içinde farklı balık türlerinin yaşadığı  İznik Gölü ve Uluabat Gölü gibi iki büyük göle sahiptir. Kepekleme yemeğine adını veren kepekleme balığı nadir bulunan dere ve göl balığıdır.  Özellikle Bursa’nın İznik ve Uluabat gölleri çevresindeki yerel halk ve restoranlarının bildiği ve her yıl Mayıs ve Haziran aylarında küçük kızıl kanat adı ile de bilinen tatlı su balığından yapılan yöresel bir lezzettir.

Yemeğin yapılışında kullanılan balıklar ayıklanıp temizlendikten sonra tencereye dizilir ve maydanoz, nane, domates, yeşilbiber, kuru soğan, limon gibi birçok sebze üzerine konulup su ve zeytinyağı gezdirilir. Bu malzemelerin üstüne kalan balıkları tepsiye dizerek aynı malzemeler konularak 2. kat yapılır ve fırında pişirilerek servise hazır hale getirilir.