Abidin Usta Osmanlı Sofrası 1967

1958 yılında henüz 16 yaşında bir genç olan “Abidin ÖZEN” ailesi ile Yugoslavya’nın Prizren Kasabası’na bağlı Mamuşa Köyü’nden Bursa’ya göç ederler. Abidin Özen Tahtakale’deki ünlü Levent Lokantası’nda komi olarak çalışmaya başlar. Tahtakale’deki Levent Lokantası’nda komi olarak başladığı mesleğinde, malzeme taşır, bulaşık yıkar, garsonluk yapar, çalışkanlığı, sabrı ve mesleğine olan sevgisiyle baş aşçılığa kadar yükselir. Mesleğine olan bu tutkusu, ona başarı olarak geri döner. “Abidin Usta” ismiyle güçlü ve güvenilir bir Bursa markasına dönüşecek Abidin ÖZEN’in başarılar ve gurur dolu lezzet serüvenine ilk adımı burada atılır. 1967 yılında sektörde edindiği tecrübe ile Kayhan Çarşısı girişinde ilk lokantasını açar. Kısa zamanda da sulu yemeklerinin namı yayılır, özellikle de süt helvasının! Abidin Usta’nın müşterisi her geçen gün artmakta ve yemeklerindeki lezzetin namı giderek yayılmaktadır. 1972 yılında artan taleplere cevap verecek yeni yeri olan Tuzpazarı’ndaki Yeni Lokanta’yı açar. 2004 yılında Tuzpazarı’nda kiracı olduğu lokantanın binasını satın alır ve restore ettirdikten sonra “Abidin Usta Osmanlı Mutfağı” markasıyla lezzet serüvenine devam eder.

1942 yılında Mamuşa Köyü’nde doğup, 16 yaşında geldiği Bursa’da yeni bir hayata atılan Abidin Özen, 8 Temmuz 2011’de hayata gözlerini yumduğunda; Geride, şubeleriyle büyüyen ‘Abidin Usta Osmanlı Sofrası’ markası ile büyük bir aile şirketi bıraktı. Günümüzde ‘Abidin Usta Osmanlı Sofrası’ Abidin Özen'in oğlu Abidin Şakir Özen önderliğinde üç lokanta, iki self-servis noktası, yılların verdiği tecrübe, hizmet anlayışı ve kurumsal yapısı ile müşterilerine hizmet vermenin haklı gururunu yaşamaktadır.

Öne çıkan lezzetleri: Osmanlı saray mutfağı yemekleri.

İletişim:
İstanbul Yolu: 0224 211 17 17
Kestel: 0224 372 99 11
Tuzpazarı: 0224 222 23 78
Parkur AVM: 0224 257 17 17
Podyum Exspress: 0224 666 16 16

Bunlara da gözatın