Çiçek Izgara 1963
Çiçek Izgara 1963
Tarihin merkezinde ızgara lezzetleri için Çiçek Izgara Çarşı…
Çiçek Izgara Çarşı adresinde, Bursa hanlar bölgesinde tarihi dokuya uygun mimari yapısıyla konuklarına hoş bir atmosfer sunarken tadı damağınızda kalacak ızgara lezzetleri sunmaktadır.
Hikayesi 1963 yılında başlayan Çiçek Izgara, dededen çocuklara kalite ve lezzet vasiyeti olan bir Bursa işletmesidir. Kalite ve lezzetin ilk adımı olan etin seçimi çok önemlidir. Et ürünü yıllardır aynı yörelerden, hayvanın yaşı, sağlık durumu, beslenme şekli ve yetiştirilme ortamındaki hijyen kontrolü yapılarak temin edilmektedir. Kesimler profesyonel koşullarda yapılmakta, soğuk zincir koşullarında usta kasaplar tarafından işlenerek servise hazır hale getirilmektedir.
1963 yılında Hasan Erdihan Hınçalan tarafından kurulan Çiçek Izgara, geçen yıllar içerisinde menüdeki özel ürünlerini korumuş, aynı lezzet ve hizmetle sunmayı başarmıştır. Markanın lokomotif ürünü “Çiçek Izgara Köftesi” hem lezzeti hem de sunumuyla bir Bursa klasiği olmuştur.
Lezzet ve kalite garantili Çiçek Izgara’da etler terbiye (marine) edilmez, tatlandırıcılar, baharatlar, koruyucu, aroma vb. kullanılmaz. Sadece et kullanılır, kendi icadı olan köfte basma makinesinde pişirilmeye hazır hake getirilir. Tüm Çiçek Izgara lezzetleri odun ateşinde siparişe istinaden anında pişirilir. Çiçek Izgara lezzetlerini deneyimleyenler sevdiklerine de çiğ veya pişmiş olarak ızgara lezzetlerini paket alırlar. Klasik Türk tatlılarının en tatlı hali de Çiçek Izgara’dadır. Kemalpaşa tatlısı, fırın sütlaç ve dondurmalı irmik tatlısı her an taze ve sunuma hazır, yemek sonrası misafirlerini beklemektedir. Çiçek Izgara müdavimleri hanlar bölgesinin kıyısında Çiçek Izgara Çarşı terasında, yaz kış süs havuzunun su şırıltısı ve kuş sesleri eşliğinde Türk kahvesini yudumlar,keyifli sohbetler eşliğinde ince belli cam bardakta gerçek çay içerler.
Tarihin merkezinde deneyimleyeceğiniz ızgara lezzetlerinin Bursa’daki tek adresi Bursa klasiği
Çiçek Izgara Çarşı’da…