Bursa Gastronomi Festivali

Tarih : 15-16-17 Eylül 2023

Yer : Merinos Park

15 Eylül Cuma - (Protokolün katılacağı programlar kırmızı ile yazılmıştır)

11:00 – 12:30 Kortej Yürüyüşü Yer: Cumhuriyet Caddesi – Ertuğrul Meydanı / Cumhuriyet Caddesinin Çancılar girişinden başlatılacaktır. Bursa Protokolü, Gastronomi Dernek ve Federasyonları, Turizm Acenteleri, Oteller, Rehberler, Gastronomi Festivali Katılımcı Firmaları, Sponsor Firmalar, Gastronomi Üzerine Eğitim Veren Orta ve Yükseköğrenim Kurumları idareci, öğretmen ve öğrencileri, Bursa Basını, Sosyal Medya Fenomenleri davet edilecektir. Yürüyüş, Ertuğrul Meydanında gerçekleştirilecek Gastronomi Festivali Duasının ardından, Bursa Mehteri ve Kılıç Kalkan gösterileri eşliğinde protokol mensuplarının vatandaşa Muradiye Çorbası dağıtmasıyla son bulacaktır.

13:06 – 14:00 Serbest Zaman (Cuma Namazı)

14:30 – 15:15 Kurdele Kesimi ardından, «Bursa Coğrafi İşaretli Ürünler ve Bursa’nın Keşfedilmemiş Lezzetleri Fotoğraf Sergisi» ve Bursa Gıda ve Tarım Sokağı ve Festival Alanının Ziyareti / Yer: Merinos AKKM Doğu Kapısı

14:00 – 15:15 Yarışma - Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Bursa Aşçılar Derneği Katkılarıyla “Ulusal Şefler Yarışıyor Yemek Yarışması” (Bursa’nın Coğrafi İşaretli Ürünleri ile Türk Mutfağı) / Yer: Yarışma Çadırı

15:30 – 16:00 Festival Açılış Konuşmaları /Yer: Ana Sahne

16:00 – 17:00 Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Bursa Aşçılar Derneği Katkılarıyla “Protokolümüzün Yerel Şef Aşçılar Eşliğinde Bursa Yemekleri Yapması ve Halka İkramı” / Yer: Yarışma Çadırı

16:15 – 17:00 Yarışma - Gastronomi Kültür ve Seyahat Derneği Katkılarıyla Gastronomi Yarışması (Ramazan Başan ile Gastro Tabu) / Yer: Ana Sahne

17:30 – 18:30 GastroSahne ve Söyleşi – Şef Doğa Çitçi, Şef Dr. Esat ÖZATA Moderatörlüğünde / Yer: Ana Sahne

17:30 – 18:30 Masterclass – Bursa Lezzet Durakları-Reşat USLU ile Şef Bülent BARIŞ (Süt Helvası) / Yer: Yarışma Çadırı

18:45 – 19:45 Söyleşi- “Yerel Firma Sahipleriyle Gelenekten Geleceğe Firmalar”  / Yer: Ana Sahne

Moderatör: – Gastronomi Yazarı Ramazan BAŞAN / Katılımcılar: Abidin Usta - Abidin Şakir ÖZEN / Durak Muhallebicisi - İsmail YURTOĞLU / Özgen Kahve - Haluk DEDEOĞLU / Tophane Kebapçısı - Bahadır TANRIVERDİ

20:00 – 22:00 DAĞ-DER’in Katkılarıyla “Danışık” (UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras) / Yer: Ana Sahne

 

16 Eylül Cumartesi

10:00 Açılış

12:00 – 13:00 Açılış Paneli – Sürdürülebilir Ekonomi ve Yeşil Gastronomi / Yer: Ana Sahne / Moderatör: Doç Dr.Yüksel OKŞAK, Bursa Uludağ Üniversitesi / Konuşmacılar: Doç. Dr. Cüneyt Dirican, İstanbul Arel Üniversitesi / Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, Bursa Uludağ Üniversitesi / Prof. Dr. Burak Arzova, Marmara Üniversitesi

13:15 – 14:15 Panel – Yeşil Gastronomi – Yeşil Bursa – Geçmişten Gelen Kültür: Mutfak / Yer: Ana Sahne / Moderatör: Prof. Dr. Murat DOĞDUBAY, Balıkesir Üniversitesi / Konuşmacılar: Turgay GÜLER,BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı / Şef Aydın DEMİR, Executive Master Chef / Şef Emir TOPUK, Yerel İşletmeci / Akademisyen Şef Hayati DOĞAN, Tarabya Bosphorus Danış. Yön.Kur.Bşk.

12:00 – 13:30 Masterclass – Şef Umut KARAKUŞ / Yer: Yarışma Çadırı

14:00 – 15:45 Yarışma- Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Bursa Aşçılar Derneği Katkılarıyla “Gelenekten Geleceğe Bursa Mutfağı Liseler Yarışıyor Yemek Yarışması” / Yer: Yarışma Çadırı

14:30 – 15:30 GastroSahne ve Söyleşi – Şef Umut KARAKUŞ, Şef Dr. Esat ÖZATA Moderatörlüğünde / Yer: Ana Sahne

15:00 – 15:45 Yarışma – Tarihi Taş Fırın ile Tahanlı Pide Yeme Yarışması / Yer: Festival Alanı

15:30 – 16:30 DJ Performans Yer: Ana Sahne

16:00 – 16:45 Yarışma – Hacıhasanoğulları ile Baklava Yeme Yarışması / Yer: Festival Alanı

16:45 – 17:45 GastroSahne ve Söyleşi – Şef Sahrap SOYSAL, Şef Dr. Esat ÖZATA Moderatörlüğünde / Yer: Ana Sahne

16:00 – 17:15 Yarışma – BUSMEK ile “Eşler Yarışıyor” (Bursa yemekleri yarışması) / Yer: Yarışma Çadırı

17:30 – 19:00 Masterclass – Şef Müge ERGÜL / Yer: Yarışma Çadırı

18:00 – 19:00 Gastro Söyleşi Turgay BAŞYAYLA, Şef Dr. Esat ÖZATA Moderatörlüğünde / Yer: Ana Sahne

19:30 – 20:30 GastroSahne ve Söyleşi Şef Türev ULUDAĞ ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur AKTAŞ ile «Bir Yemek Olsan» / Yer: Ana Sahne

21:15 – 23:00 Mustafa CECELİ Konseri / Yer: Ana Sahne

 

17 Eylül Pazar

Gün boyu devam edecek etkinlikler: Çocuklara Yönelik Aktivite ve Yarışmalar / DJ Performans / Gastronomi Kütüphanesi-İmza Günleri

 10:00 Açılış

11:00-12:00 Panel – Yeşil Gastronomi – Yeşil Bursa – Gastronomi İşletmelerinin Geleceği / Yer: Ana Sahne

Moderatör : Prof. Dr. Aylin POROY ARSOY, Bursa Uludağ Üniversitesi / Konuşmacılar: Prof. Dr. Çağatan TAŞKIN, Bursa Uludağ Üniversitesi “Gastronomi İşletmelerinde Markalaşma” / Doç. Dr. Mehlika SARAÇ, Bursa Uludağ Üniversitesi “Yeşil Yönetim Yeşil Mutfak” / Şef Necati Berkay DİZDAR, İşletmeci “Sürdürülebilir Mutfak”

12:15 –13:15 Panel - Yeşil Gastronomi – Yeşil Bursa – Mutfağın Geleceği / Yer: Ana Sahne

Moderatör : Prof. Dr. Utku ÇOPUR, Bursa Uludağ Üniversitesi / Konuşmacılar: Prof. Dr. Y. Birol SAYGI, Alanya Üniversitesi “Dünyada Tarım-Gıda-Beslenme ve Gastronomi Nereye Gidiyor?” / Dr. Öğr. Üyesi Aslı ZULUĞ, Özyeğin Üniversitesi “Gastronomide Girişimcilik ve Yenileşim” / Prof. Dr. Mustafa TAYAR ,Bursa Uludağ Üniersitesi "Yeşil Gastronomi: Gastronomide İnovasyon"

13:30 – 14:45 Söyleşi –“ Bursalı Şefler ile Bursa Gastronomisinin Geleceği” Şef Dr. Esat ÖZATA Moderatörlüğünde / Katılımcılar: Şef Metin KOYUN, Bursa Profesyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği / Şef Gökhan ÇAKAR, Bursa Gastronomi ve Turizm Derneği / Şef Emre İDRİSOĞLU, Bursa Gastronomi Derneği / Şef Ercan AKMAN, DAĞ-DER / Diyetisyen Serenay BÖLÜKBAŞI, Çölyakla Yaşam Derneği / Yer: Ana Sahne

11:00 – 12:15 Anadolu Şefler Federasyonu ve Bursa Gastronomi Derneği Katkılarıyla Masterclass Şef Emre İDRİSOĞLU (Mürdüm Yahnisi) / Yer: Yarışma Çadırı

12:30 – 14:00 Bursa Fırıncılar ve Pastacılar Derneği Katkılarıyla “Minik Şefler Cup Kek Yarışması” / Yer: Yarışma Çadırı

14:15 – 15:00 Yarışma – Seç Döner ile Yaprak Döner Yeme Yarışması / Yer: Festival Alanı

15:00 – 16:00 Söyleşi- - “ Bursalı Şefler ile Bursa Gastronomisinin Geleceği” Şef Dr. Esat ÖZATA Moderatörlüğünde / Katılımcılar: Şef Barış UYSAL, Bursa Aşçılar Derneği / Şef Haluk DEDEOĞLU, Bursa Tüm Aşçılar Derneği / Şef Adem BULUŞ, Bursa Fırıncılar ve Pastacılar Derneği / Şef Recep ŞEN, Bursa Aşçılar ve Pastacılar Derneği / Yer: Ana Sahne

16:20 – 17:00 HAS TAVUK Katkılarıyla “Annemle Yemeğe Sevgi Kattık” Çocuk Yemek Yarışması / Yer: Ana Sahne

16:00 – 17:30 Yarışma – Anadolu Aşçılar Federasyonu ve Bursa Gastronomi Derneği Katkılarıyla “Bursa Mutfağından Seçmeler Yarışması” / Yer: Yarışma Çadırı

17:15 – 18:15 Söyleşi- “Yeşil Mutfak-Yeşil Gastronomi” Şef Dr. Esat ÖZATA Moderatörlüğünde / Katılımcılar: Öğr. Gör. Hakan Güleç, Ankara Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü / Berat İNCİ, Gıda Kurtarma Derneği / Yer: Ana Sahne

17:30 – 18:15 Yarışma – İkizler Börek Hasan Ustam ile Börek Yeme Yarışması / Yer: Festival Alanı

18:30 – 20:00 GastroSahne Şef Somer SİVRİOĞLU ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur AKTAŞ’ın katılımıyla / Yer: Ana Sahne

20:30 – 21:30 Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ve Şef Dr. Aysel GÜREL Gastro Müzik Korosu / Yer: Ana Sahne

21:45 – 23:00 Orhan ÇAKMAK Konseri / Yer: Ana Sahne

Gün boyu devam edecek etkinlikler: Çocuklara Yönelik Aktivite ve Yarışmalar / DJ Performans / Gastronomi Kütüphanesi-İmza Günleri